Ricki Petrini
Oavsett om du räknar hennes järn i elden, bollar i luften eller titlar på visitkortet så är svaret: många. Ricki Petrini beskriver sig själv som en ”härlig tjej” (och hon har helt rätt) som ”lever ett spännande och hektiskt liv där karriär, resor, mode och beauty fyller vardagen”. Vid sidan av Baaam-bloggen arbetar Ricki i mediabranschen och är en uppskattad föreläsare och gästkrönikör.
Annons

Så här löneförhandlar du på (nya) jobbet

Så här löneförhandlar du

Har du just fått nytt jobb? Eller anser du bara att du tjänar omotiverat lite med tanke på den insats du gör? Alla vill vi ha högre lön och högre ersättning. Men hur ska man sköta det här med löneförehandling på bästa sätt? Här är bästa strategierna inför samtal med chefen.

  • Sätt upp en plan

  • Gör din research

  • Välj rätt arbetsgivare

 

Sätt upp en plan

Regel nummer ett när man löneförhandlar är att inse att vägen till högre lön inte är ett sprintlopp. Men för att undvika springa ett helt maraton för att få några hundralappar eller tusenlappar mer på kontot i slutet av månaden, måste du ha en plan.

Annons
Annons

Hur ser din arbetsbeskrivning ut? Denna är själva grunden (se den som en värdehandling) till att motivera högre lön. För det första måste den motsvara det du gör idag och på många arbetsplatser kan dessa vara förlegade och högst inaktuella. Sätt då ihop en färsk tillsammans med din chef.

Med denna som utgångspunkt har du sedan ett mycket bättre utgångsläge att inte bara uppnå uppsatta mål som din tjänst innefattar, utan att överträffa dem. Identifiera extrauppgifter som inte ingår i din arbetsbeskrivning. Genom att ta på dig lite extra arbete och driva igenom projekt som inte riktigt förväntas av dig, kan du sedan hävda att du egentligen gör mer än du får betalat för idag.

Lönesamtal/lönerevision bör ske en gång om året. Egentligen inte oftare och heller inte med längre intervall. Inför lönerevisionen ser du till att ha dokumenterat det du gjort och även resultatet av det du utfört. Om resultatet av ditt jobb har kommit att bli en viktig tillgång för din arbetsgivare finns det en stor chans att de vill vara tillmötesgående. Men igen, kom ihåg att det inte är ett sprintlopp. Låt det gå lite tid mellan dina insatser och lönerevision.

 

Annons

Gör din research

Vad tjänar en person med din erfarenhet, din bakgrund och din typ av tjänst? Detta måste du ha koll på innan du uttrycker dina löneanspråk för att inte framstå som verklighetsfrånvänd. Din (potentiellt blivande) arbetsgivare kommer definitivt ha koll på det.

Det finns flera sidor som Allastudier, Lönestatistik och SCB där du kan kolla hur lönebilden ser ut inom olika yrken. Använd datan för att skapa dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig. Om dina egna löneanspråk skiljer sig avsevärt från snittlönerna bör du se till att ha hållbara argument och underlag som stöd.

Tack vare svensk offentlighetsprincip så kan du i princip kolla upp vad vem som helst tjänar i Sverige. Att kolla upp vad någon tjänar kan kosta mellan 4-40 kr per lönekoll (beroende på tjänst) via till exempel Ratsit. Dessa listor (taxeringskalender) kan både hjälpa dig att få en bättre bild av vad din arbetsgivare betalar dina kollegor och se om det råder en diskrepans mellan manliga och kvinnliga löner.

Men det är viktigt att lyfta fram en enkel uppförandekod som känns självklar att följa. För dessa offentliga listor kan också vara lite problematiska. Outa aldrig någon annans lön inför andra. Det är inte din hemlighet att berätta. Prata heller inte öppet om att du vet vad dina kollegor tjänar. Inför berörd chef som du löneförhandlar med kan du, som sista åtgärd om det behövs, snyggt nämna att du ”i paritet med vad dina kollegor tjänar anser att du ska ha en likvärdig lön”. Givetvis måste din bakgrund, erfarenhet och utbildning matcha de du jämför din lön med.

Annons

 

Välj rätt arbetsgivare

Lönestatistik och data i all ära, men hur kommer det sig då att löner ändå skiljer sig åt beroende på var man jobbar? Vissa arbetsgivare betalar helt enkelt bättre än andra. Prata med folk runtomkring dig, surfa runt och läs på – ganska snart utkristalliserar sig en bild av att till exempel statliga jobb ofta betalar sämre än den privata sektorn. Men det behöver inte vara så (mer om det nedan).

Men även inom så kallade låglöneyrken börjar bilden förändras. Sjuksköterskor och lärare har idag många fler alternativ än tidigare när det kommer till att välja ”rätt arbetsgivare” som betalar bättre. Genom att jobba för bemanningsföretag som Dedicare och Lärarförmedlarna har dessa yrkesgrupper både mer flexibilitet och bättre chans till lönelyft. Med andra ord har vissa jobb inom kommun, landsting och stat fler möjligheter än någonsin tidigare.

När du identifierat 5-10 företag inom din bransch som betalar konkurrenskraftiga löner, kan du leta efter mönster och gemensamma nämnare. Är det lönsamma verksamheter? Tillhör de kategorin ”mindre kända arbetsgivare”? Chansen att populära företag, med kända och sexiga varumärken, skulle behöva betala annat än marknadsmässiga löner är minimal. Sök istället upp solida företag som har en omtalad och väl dokumenterad företagskultur. Nöjda medarbetare kan vara ett tecken på en sund lönebild.

Annons

I slutändan kanske du helt enkelt inser att din nuvarande yrkesprofil helt enkelt inte matchar tjänster med en högre lönebild, då kanske vidareutbildning eller en annan nisch inom det du gör, kan förbättra utsikterna.

Dela på:
Annons
Laddar